Το έργο «
Υπολογιστική σκέψη και κωδικοποίηση - αλφαβητισμός του μέλλοντος» στοχεύει στην αύξηση των πρακτικών ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και εξοπλίζει τους εκπαιδευτικούς με καινοτόμες και αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας για την υποστήριξη της εκπαίδευσης
STEM. Το έργο βλέπει την υπολογιστική σκέψη και τα ζητήματα κωδικοποίησης ως βάση για τη μελλοντική εκπαίδευση, τη δια βίου μάθηση και τις μελλοντικές θέσεις εργασίας. Οι γνώσεις υπολογιστικής σκέψης και κωδικοποίησης των μαθητών είναι πολύ θεωρητικές και οι εκπαιδευτικοί στερούνται καινοτόμων και αποτελεσματικών μεθόδων διδασκαλίας. Οι μαθητές στερούνται επίσης δεξιοτήτων
αποτελεσματικής χρήσης των ΤΠΕ, της
ανάπτυξης ιδεών και του χειρισμού της τεχνολογίας ως εργαλείου δημιουργίας ενώ οι εκπαιδευτικοί στερούνται επάρκειας στη διδασκαλία της υπολογιστικής σκέψης και της κωδικοποίησης μαθημάτων.
Ο στόχος του έργου είναι να προωθήσει την
καινοτόμο υπολογιστική σκέψη, και να την κάνει ελκυστική σε νεαρά μυαλά που είναι όλο και πιο απαιτητικά και δεν ενδιαφέρονται για τις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στα σχολεία και για να εφοδιάσει τους εκπαιδευτικούς με καινοτόμα εργαλεία διδασκαλίας. Το έργο είναι καινοτόμο γιατί θα εισαγάγει και θα δοκιμάσει καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας θεμάτων STEM, υπολογιστικής σκέψης και δεξιοτήτων κωδικοποίησης (καινοτόμαδιεπιστημονική προσέγγιση με στόχο τη διασύνδεση μεταξύ επιστημονικής γνώσης και δεξιοτήτων κωδικοποίησης στην πρόληψη/ επίλυση καθημερινών προβλημάτων). Θα κάνει χρήση των νεότερων τεχνολογικών καινοτομιών και εργαλείων για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της κατανόησης των ΤΠΕ προωθώντας ταυτόχρονα και τη συνεργατική επίλυση προβλημάτων ως αποτελεσματικό εργαλείο δημιουργικής σκέψης.
Ομάδες-στόχοι είναι
νέοι έφηβοι (12-15), για τους οποίους η εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων συνδυάζεται με το STEM.
Τα μαθήματα είναι πρωτοποριακά και δεν είναι διαθέσιμα στα κανονικά σχολικά προγράμματα. Οι συμμετέχοντες καθηγητές θα μάθουν πώς να κάνουν πράξη αυτή την ιδέα.
Οι εταίροι του έργου θα συνεργαστούν στενά με τοπικές εταιρείες και ειδικούς για να κάνουν αποτελεσματικότερη διασύνδεση μεταξύ STEM και επιχειρηματικής εκπαίδευσης.
Οι εταίροι του έργου προέρχονται από 2 σχολεία της Πορτογαλίας, ένα σχολείο της Τουρκίας, ένα Ελληνικό σχολείο και το συντονιστικό σχολείο της Κροατίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε μας το σχόλιό σας...